️🎉️🎉 Felicitări! Ateneul Român 🇷🇴 a primit Marca patrimoniului european din partea Comisiei 🇪🇺!

Recent, Comisia 🇪🇺 a lansat apelul pentru cea de a 8-a ediție a Youth4Regions, un program destinat jurnaliștilor în formare
10 aprilie 2024
Tu și EU pentru viitor! – Atelier Săptămâna Europeană a Tineretului (1)
12 aprilie 2024
🎉️🎉 Felicitări! Ateneul Român 🇷🇴 a primit Marca patrimoniului european din partea Comisiei 🇪🇺!
Ateneul Român se alătură altor 6 situri din UE cărora li s-a acordat această marcă pentru rolul semnificativ jucat în istoria și cultura Europei.
Câteva curiozități despre Ateneul Român:
🎼 a fost construit de Societatea Ateneul Român la sfârșitul secolului al XIX-lea pentru a găzdui o bibliotecă publică, conferințe, concerte de muzică clasică, expoziții și alte activități cultural-artistice, în cadrul misiunii sale de popularizare a culturii prin orice mijloace.
🎼 începând din 1889, Ateneul găzduiește Societatea Filarmonică Română (în prezent Filarmonica „George Enescu”), fondată cu aproape două decenii în urmă pentru a disemina cultura muzicală și pentru a populariza capodoperele compozitorilor clasici.
🎼 începând din 1958, Ateneul Român găzduiește unul dintre cele mai importante evenimente muzicale clasice din lume, Festivalul și Concursul Internațional „George Enescu”, numit în onoarea marelui compozitor român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut