25 noiembrie este Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor!
27 noiembrie 2023
Ateliere imprimanta 3D
27 noiembrie 2023
EUROPE DIRECT Gorj a desfășurat 2 Ateliere de simulare a alegerilor în rândul tinerilor ce vor vota pentru prima dată în anul 2024.
Atelierele au început cu o prezentare realizată de doamna Maria-Luiza Sandu, managerul Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj, care le-a vorbit tinerilor voluntari prezenți despre importanța votului – atât un drept cât și o obligație a fiecăruia dintre noi și i-a felicitat din nou pentru activitatea lor de voluntariat.
În continuare, voluntarii împărțiți în 3 grupe au creat 2 partide și o comisie dintr-o secție de votare. Cele 2 partide și-au creat Platforma program și au prezentat-o pe rând ”într-o emisiune TV ”. Apoi a venit momentul alegerilor, când toți participanții au avut ocazia să voteze. Comisia s-a asigurat de buna desfășurare a votului și la final, după numărarea voturilor au comunicat câștigătorii.
Atelierele au fost coordonate de doamna Elena-Mariana Angheluță (coordonatorul EUROPE DIRECT Gorj) și de doamnele Marinela Csolti și Diana Lăcătușu (consilieri comunicare).
După simularea alegerilor, echipa EUROPE DIRECT Gorj a concluzionat întărind ideea Atelierelor, respectiv importanța asumării responsabilității decizionale care derivă din aceea de a fi cetățeni europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut